2 smutveje til en sundere livsttil

0

 

De fleste af os ved godt, at en sund livsstil giver os mere overskud og energi – og samtidig i høj grad kan være med til at smitte af på humøret. Vi ved også godt, at det er sund mad, masser af motion og de rette værdier, der kan være med til at bidrage til en sund livsstil med masser er overskud og energi.

Det at opnå en sund livsstil er for mange lettere sagt end gjort. I perioder hvor man føler, at man ingen energi har, kan det være svært at tage sig sammen til at få motioneret samt til at få lavet sund og varieret kost, der indeholder de rette vitaminer og mineraler. Nogle prøver i disse perioder at benytte kosttilskud eller multitabs og på den måde få den rette kost, men det er sjældent, at det i sig selv gør den store forskel.

Det er nemlig vigtigt, at man finder balancen i at spise sundt og motionere – og faktisk findes der nogle små tricks man kan tage i brug, der kan hjælpe på vej mod den sunde livsstil – uden man behøver at bruge hjælpemidler som for eksempel multitabs.

1.      Tyg maden

Få større mæthedsfølelse ved at tygge maden

Når vi spiser, skal det ofte gå lidt hurtigt, og derfor glemmer vi at tygge maden ordentlig igennem. Det virker måske simpelt, men faktisk kan dette lille trick bidrage til din sunde livsstil. Eksperter inden for både motion og kost mener, at mange voksne glemmer at tygge maden længe nok, fordi de er forstyrret af andet, mens de spiser.

Der er flere grunde til, at det er vigtigt, at vi tygger maden ordentligt. En af grundene er, at vi har brug for at tygge maden grundigt for at kunne optage næringsstofferne rigtigt, så vi bliver mætte. Når vi spiser for hurtigt uden at tygge maden, kan vi ikke mærke mætheden på samme måde.

Når man tygger maden, og spiser langsomt, ved man, hvornår man er mæt, og på den måde undgår man at spise mere mad, end man helt reelt har brug for. Et nemt og simpelt trick, der kan hjælpe til en sundere livsstil.

2.      Sov mere

Sov dig til en sundere livsstil

Søvn er afgørende for vores eksistens. Det er vigtigt, at vi sover nok, og at vores søvnkvalitet er høj. På den måde får vi overskud og energi til at komme igennem dagen og få gjort de ting, som vi gerne vil.

Det kan være svært at få søvn nok, når man lever i en travl hverdag, men faktisk er det meget lidt, der skal til for, at man kan mærke en forskel. Faktisk kan en halv times søvn mere hver nat gøre rigtig meget for vores overskud dagen efter og vores vilje til at gøre andre ting, der bidrager til en sund livsstil.

Man kan derfor i en periode prøve at gå i seng i halv time tidligere, end man plejer, og tilmed huske ikke at tage smartphone, tv, lys og computer med ind i soveværelset – det har nemlig en negativ effekt på vores søvnkvalitet.

Share.

Leave A Reply