Brug en gel til at håndtere se mindre skader i muskler og led

0

 

Når man kommer til skade, er det naturligt gerne at ville dulme smerterne lidt. Det er generende at være plaget af smerter forskellige steder i kroppen, så det vil man naturligvis gerne slippe for – det kan man gøre på forskellige måder.

Den klassiske løsning er at tage smertestillende medicin, som tit er i form af piller eller tabletter. Når tabletterne så er opløst, og det aktive stof træder i karakter, begynder effekten af medicinen at påvirke kroppen, og så kan man mærke lindring for sine smerter.

Hvis der er tale om smerte i muskler eller led, kan det dog være en god idé at behandle smerterne med en gel i stedet for piller. Geler kan sagtens have de samme virksomme stoffer, som den smertestillende medicin, men virkningen er lokal i stedet for systemisk – og det er godt.

Grundtanken er så lidt som muligt

Brug så lidt gel som muligt

Når man behandler levende væsner, er der en grundtanke om, at man skal behandle så lidt som muligt. Hvis hvile er nok til at komme over en bestemt lidelse, er der ingen grund til at pumpe kroppen fuld af morfin, penicillin og alt muligt andet. Den grundtanke kan man godt holde fast i.

Derfor er gel som Voltaren også som regel et godt alternativ til smertestillende piller. Voltaren og andre smertestillende geler behandler og virker kun lokalt, så det ikke er hele kroppen, der bliver udsat for de smertestillende ingredienser.

Selvom smertestillende medicin i moderate doser som regel ikke er noget problem, er det stadig et stof, som påvirker kroppen. Det vil også sige, at der er potentielle bivirkninger, og med grundtanken om, at så lidt behandling som muligt er det bedste, skal man gerne skære ned på den systemiske behandling.

Systemisk indebærer, at man benytter sig af en behandling, som har en effekt i hele organismen eller hele kroppen – også selvom det kun er en lille lokal del, som egentlig har brug for behandlingen.

Til udvalgte lejligheder

Brug gel til udvalgte lejligheder

Som nævnt i ovenfor og i overskriften, er geler gode til at behandle de mindre skader i muskler og led. Måske man har ligget forkert, eller måske har man slået sig på en anden måde, men denne type smerter behandler man godt med en gel, som virker i det område, der er ømt.

Når gelen virker på muskler og led, betyder det også, at den ikke virker på sådan noget som hovedpine. Her bliver man nødt til at tage piller, som man traditionelt har hjort, fordi ellers når virkningen ikke ind, hvor den skal.

I stedet for en gel som Voltaren vil man kigge efter piller som Panodil eller Ipren. Panodil er som regel det, der bliver anbefalet først, fordi det aktive stof i Panodil er paracetamol, som generelt bliver anset som det mest milde smertestillende middel.

Når det så er sagt, er ibuprofen, som er det aktive stof i Ipren, ofte også godt mod smerter i led og muskler, og det bliver brugt som gigtmedicin. Her er det netop leddene, som er udsatte, og derfor er ibuprofen et godt alternativ, hvis man ikke får en virkning af paracetampl.

Del denne artikel

Leave A Reply