Dine hjælpemidler til en sund livsstil med overskud

0

 

En sund livsstil kræver energi og overskud, men hvad sker der med vores generelle helbred og vore livskvalitet, når energien og overskuddet halter? Når vi ikke har energi til at få motion, lave sund mad og gøre de ting, der normalt gør os glade, vil vi hurtigt opleve, at vores livskvalitet daler, og det smitter af på humøret.

Betingelsen for en sund livsstil er altså energi og overskud i hverdagen, men det kan være svært at nå dertil, når man føler, at det hele kører rundt i en ond cirkel, hvor krop og sind ikke arbejder sammen.

Mange tror fejlagtigt, at overskud og energi kommer, når man spiser sundt og motionerer uden at synde til rødvinen om fredagen. Det med at være fanatisk passer måske på nogle, men for langt de fleste handler det om at opnå en balance, så man samtidig med at være sund og dyrke motion, også formår at give sig selv lov til de ting, der giver velvære.

Digital-detox

Vores smartphones, tablets og labtops kan måske virke som livsnødvendige følgesvende. Vi bruger dem over alt og hele tiden, men faktisk er de små dimser ikke altid kun gode for vores velvære, vores overskud og vores livsstil.

Smartphones er især syndebukken, idet vi har dem med overalt, hvor vi er. Vi bruger dem, når vi har fri, og vi bruger dem, når vi er professionelle på jobbet. Og selvom de er smarte, og giver os al den info, vi føler, vi har brug for, er der altså også nogle negative konsekvenser ved den store brug af smartphones blandt os danskere.

De stjæler nemlig vores søvn. Faktisk viser undersøgelser, at smartphones er en af grundene til, at vi i dag i gennemsnit får en times mindre søvn, end vi gjorde tilbage i 1980’erne. Vi tager den med i seng, og vågner med den. Det kan altså være en god idé at afprøve en digital detox, hvis man ønsker en mere sund livsstil.

Giv dig selv lov

Sund livsstil med måde

Vi ved alle sammen, at når kroppen er i balance med varieret kost og motion, så skabes der en sund livsstil med overskud. Som nævnt ovenfor er det dog ikke altid, at det kun er det, der er med til at skabe en sund livsstil.

Det er nemlig også vigtigt, at vi giver os selv lov til de ting, der gør os glade. For nogle er velvære forbundet med motion og aktivitet, mens det for andre er forbundet med rødvin, fredagsslik eller sociale samvær og grillaftener med venner.

Selvom man prøver at være sund, er det altså ikke altid det rigtige at blive fanatisk og glemme det, der gør glad.

Tag snydemidlerne i brug

I vores moderne verden findes der et hav af hjælpemidler, og selvom de traditionelle måske er de bedste at bruge, kan det nogle gange være nødvendigt at snyde lidt og tage andre hjælpemidler i brug.

Nogle bruger kosttilskud eller tager tilskud af vitaminer, hvis de har svært ved at indtage den anbefalede mængde at vitaminer og mineraler gennem deres daglige kost.

Der findes en lang række tilskud, der kan bidrage med mere energi, så man får nemmere ved at omvælte sit liv og dermed få en sund livsstil. Adosan HøjEnergi fra Sanacare er blot et eksempel på et energi- og proteintilskud, der kan bidrage til mere overskud og energi i hverdagen. På den måde får man tid og overskud til at kunne præstere og leve et liv med en krop i balance.

Share.

Leave A Reply