En gåtur er et godt alternativ for dig der ikke orker løb

0

 

Lige om hjørnet truer vinteren, og det betyder både koldere og mørkere dage. For mange indbyder det kolde, mørke vejr ikke ligefrem til en lang og intensiv løbetur udenfor, og det kan derfor være ekstra svært at motivere sig selv til at komme ud at løbe.

Samtidig er der mange, der på grund af Covid-19 ikke har lyst til at tage en tur i fitnesscenteret på grund af den øgede smitterisiko. Den kolde, mørke tid vi går i møde kan derfor være lidt af en udfordring, hvis man gerne vil sørge for at få motion og bevægelse nok i hverdagen.

Har du også svært ved at motivere dig selv til en løbetur i vinterperioden, kan det være en mulighed at skifte løbeturen ud med en god gåtur. Læs med herunder, hvorfor en gåtur kan være en god idé, og få gode råd til, hvordan du kan gå dig til mere motion.

Derfor skal du vælge at gå

Hvis ikke du orker at løbe, kan en god rask gåtur være et rigtig godt alternativ. Du forbrænder selvfølgelig ikke nær så mange kalorier ved at gå, som du ville gøre ved at løbe en tur. Dog kan en gåtur være nemmere at tage sig sammen til på kolde efterårs- og vinterdage, da man nemt kan gå i længere tid uden at blive træt.

Vælger du at gå en lang tur, og går du på et bakkefyldt terræn, hvor du skal gå meget op og ned, vil du desuden næsten kunne opnå de samme gode sundhedsmæssige fordele, som du ville, hvis du løb en tur. En gåtur kan på den måde være næsten lige så effektivt, som hvis du løb, og vælger du at gå en tur i naturen er der ekstra mange fordele at hente.

Studier viser nemlig, at en times gåtur kan være med til at løfte humøret og dermed forebygge depression. Dette gælder uanset om du går i naturen eller inde i byen, men den største effekt opnår du ved at tage en times spadseretur i naturrige omgivelser. En gåtur i naturen kan på den måde være med til at gøre dig gladere, hvilket kan være særligt gavnligt nu, da mange oplever at blive lidt deprimerede i efterårs- og vintermånederne.

Gå 10.000 skridt om dagen

pige-gaar-med-skridtaeller

Det anbefales, at man som voksen går minimum 10.000 skridt om dagen for at opretholde en sund krop og et godt helbred. Hvis du gerne vil have lidt bevægelse ind i hverdagen, men ikke har det store overskud i vinterperioden til at løbe en tur, kan 10.000 skridt om dagen derfor være et rigtig fint mål at sigte efter, når du skal ud at gå.

Synes du det er svært at motivere dig selv, eller har du bare ikke tiden til at gå en lang tur i naturen på 10.000 skridt efter arbejde, kan du her få tips til, hvordan du kan få gået flere skridt i løbet af din dag.

5 tips til at gå flere skridt

Det kan være svært at holde styr på, hvor mange skridt man går dagligt. Det første du skal gøre, hvis du gerne vil sigte mod at gå flere skridt om dagen er derfor at investere i en skridttæller. Omron har lavet en række skridttællere, som du med fordel kan bruge hver dag til at holde styr på, hvor mange skridt du får gået. En skridttæller kan desuden også motivere dig til at gå nogle flere skridt, hvis du er tæt på at nå dit daglige mål.

Når du har anskaffet dig en skridttæller fra f.eks. Omron, skal du bare i gang med at gå. Der er flere metoder til at nå dit daglige mål på 10.000 skridt. Det kan blandt andet være at:

  • Stå af bussen et eller flere stoppesteder før dit stop
  • Gå ned til dagligvarebutikken for at handle i stedet for at tage bilen
  • Gå en tur med en god veninde, kæreste eller din hund
  • Tage trappen i stedet for elevatoren
  • Parkere bilen et stykke væk fra arbejdet, så du skal gå lidt længere hen til din arbejdsplads

Hvis du sigter efter at gå 10.000 skridt om dagen, kan det desuden være en god idé at huske at have godt fodtøj på. Ømme brugte fødder kan nemlig være ret ubehageligt og gøre det sværere for dig at nå dit mål.

Share.

Leave A Reply