En aktiv livsstil hænger som regel sammen med en bevidsthed omkring ens kost. Hvis det man putter i munden ikke er godt for en, kan man næsten lige så godt lade være med at være aktiv – sådan er det i hvert fald for mange mennesker. Derfor er der mange aktive, der laver en madplan.
Med madplanen kan man nemlig lettere få et overblik over, hvad man skal have at spise, og man bliver ikke mindst sjældnere tvundet ud i at lave feberredninger, når det kommer til madlavningen. De fleste hurtige løsninger, når det kommer til mad, er nemlig ikke specielt sunde.
For ikke at blive fanget i at skulle finde på en hurtig løsning, er det en god idé at være forberedt. Og man er bedre forberedt på aftensmaden og de andre måltider, når man har lavet en plan på forhånd.
Selvfølgelig kan man ikke forudse alt, og til tider må man tage det hurtige og lidt mere usunde, men generelt kan man forudse meget, hvis man laver en plan. Det kan også gøre det lidt billigere at handle, fordi man kan tænke længere frem og eventuelt planlægge efter de tilbud, butikkerne har.
Kosten betyder meget for ens velbefindende
Ligesom det er godt for kroppen at bevæge sig, er det også godt for den at spise godt. Det er ikke for sjov, Fødevarestyrelsen har lavet 10 kostråd, så det bliver lidt lettere at navigere i det, der er godt at spise. Meget af det er sådan set intuitivt nok, men det er rart at have noget at støtte sig til.
Lever man efter de 10 kostråd, vil man som regel også have det rimelig godt – alt andet lige. Eksempelvis siger kostrådene, at man skal spise en del grøntsager, så man får fibre og vitaminer, de siger, man skal spise fisk og få sunde olier, og de siger, at man skal drikke vand.
På den måde får man alt det, kroppen har behov for, og sammen med en god portion motion og bevægelse, vil man få det godt. Der er selvfølgelig mange flere faktorer, som kommer i spil, og det er ikke alle, der er i stand til at efterleve denne livsstil – eksempelvis folk med kroniske sygdomme og lignende. Alligevel er det værd at aspirere mod.
Kosttilskud kan hjælpe – som et alternativ
Er man af den ene eller den anden grund ikke i stand til at leve efter kostrådene, er der hjælp at hente i form af kosttilskud. Dem findes der tusindvis af, og mange danskere tager eksempelvis vitaminpiller, fiskeolie eller HUSK som et supplement til deres kost.
Særligt HUSK er værd at nævne, fordi HUSK også kan bruges i perioder. Er man eksempelvis løbet ind i en tid med forstoppelse, kan HUSK være med til at løsne lidt op for afføringen. HUSK er nemlig et intensivt skud fiber, og fibre er rigtig gode til at få maven på gled.
Det er altid tilrådeligt at få sine vitaminer, mineraler, fibre og olier fra rigtig mad og ikke fra kosttilskud, men de kan være et fornuftigt supplement for nogle.