Når foråret gør sit indtog og varmen så småt begynder at vende tilbage, er det ikke alle der står med åbne arme, og tager imod den kommende årstid. Det lune vejr kombineret med solens stråler betyder nemlig, at alskinds planter og træer igen begynder at vokse.
De fleste vil dog se dette som en positiv ting. Men med den øgede plantevækst kommer også pollen. Og det er her problemerne begynder at opstå. For mange danskere døjer med allergi og høfeber, hvilket kan gøre forår og sommer til en rigtig irriterende tid.
Der er nemlig ikke meget ved at bevæge sig udenfor, hvis det resultere i en forkølelse, der ligeså godt kunne være forsaget af 10 dage i den sibiriske tundra. For forkølelser bør ikke hører sommeren til. Om sommeren skal man ikke lægge hjemme under dynen, men langt hellere på en solseng i haven.
Kom snuen til livs
Heldigvis er der rig mulighed for at holde den ubehagelige forårsforkølelse på afstand. Det kan du blandt andet gøre, ved at benytte Benadryl kapsler. De er er særligt effektive mod blandt andet høfeber og nældefeber.
Så hvis du ved, at du skal på tur med familien i sommerhus en uge, kan det være en god ide at tage en pakke eller to med. For selvom du måske ikke selv slår græsset den uge, så er der overhængende fare for, at en nabo eller en genbo gør det.
Og da pollen har meget let ved at flytte sig fra et sted til et andet, kan det være utroligt svært at forsvarer sig imod, så længe man bevæger sig på offentlige steder. Med en medicinsk håndsrækning kan du dog holde problemerne nede. På den måde slipper du for at blive inde, mens de andre spiller badminton eller frisbee ude for vinduerne. I stedet kan du tænde op i grillen og nyde de lyse timer i selskab med familien på terrassen.
Forkølelse eller allergi?
Normalt er forkølelse noget vi forbinder med kulde, og derfor vil de fleste også tro, at en forkølelse i foråret må skyldes noget andet. Derfor kan det være en god ide at få tjekket, om der kunne være tegn på allergi, hvis snuen kommer ud af ingenting.
Det vil typisk ske ved at en læge enten foretager en blodprøve eller en priktest. Sidstnævnte foregår ved at lægen udsætter huden for en række forskellige tekstekstrakter. Herefter undersøges det, om huden reagerer på nogle af disse ekstrakter. Hvis den gør, kan man afkode hvilke, og dermed være med til at afgøre, hvilke stoffer du er allergisk overfor.
Derudover kan det være en god ide at holde øje med, om der er nogle mønstre i dine symptomer. Hvis forkølelsen eksempelvis altid dukker op, når du har været på besøg på et bestemt sted, er det værd at notere sig. Derudover er det en god ide at holde øje med, om reaktionerne kommer i forbindelse med indtagelse af bestemte madvare. På den måde kan du hjælpe lægen et godt stykke vej, til at finde frem til årsagen.