Sådan booster du dit immunforsvar

0

 

Et godt immunforsvar, der hverken reagerer for lidt eller for meget på fremmede bakterier og virus er vigtigt for vores sundhed og generelle velbefindende. Er immunforsvaret svagt, er der en større risiko for at blive syg, da kroppen derved ikke er modstandsdygtig og ikke kan bekæmpe de skadelige mikroorganismer. Et svagt immunforsvar kan med andre ord ikke beskytte kroppen optimalt. Derfor er det vigtigt at have et stærkt immunforsvar, der kan bekæmpe bakterier og virus, så vi holder os sunde og raske.

Der er dog flere faktorer som spiller ind i forhold til vores immunforsvar. Faktorer som stress, manglende fysisk aktivitet og usund kost har en negativ indvirkning på vores immunforsvar. Du kan derfor selv styrke dit immunforsvar ved at lave ændringer i din livsstil. Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du kan booste dit immunforsvar.

Træn og vær fysisk aktiv

Motion og bevægelse hjælper med at styrke dit immunforsvar. Undersøgelser viser, at flere dele af immunforsvaret bliver påvirket, når vi er fysisk aktive. Når vi dyrker motion producerer kroppen blandt andet flere T-celler, som virker aktiverende på immunforsvaret, B-celler, som producerer antistoffer, og hvide blodlegemer. Når vi dyrker motion øges desuden antallet af kroppens NK-celler (dræberceller), som hjælper med at holde øje med om kroppens celler er inficeret med virus og dræber de inficerede celler. Dette hjælper med at give en bedre beskyttelse af kroppen og kan desuden forebygge kræft.

Når vi dyrker motion og er fysisk aktive får vi desuden mere overskud og bliver gladere, fordi kroppen udskiller endorfiner, som gør os glade. Dette kan også være med til at påvirke immunforsvaret i en positiv retning. Motion kan dermed være med til at styrke immunforsvaret, og det er derfor en god idé at træne og være fysisk aktiv, hvis du ønsker at booste dit immunforsvar.

traening-booster-immunforsvaret

Spis sundt og varieret

Udover fysisk aktivitet kan en sund kost også være med til at booste dit immunforsvar. Hvis du spiser en sund og varieret kost, vil du få alle de gode vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, og som kan hjælpe med at styrke immunforsvaret. En dårlig kost kan svække kroppen og gøre den mindre modstandsdygtig. Derimod kan sunde madvarer, som indeholder gode vitaminer være med til at styrke immunforsvaret.

Nogle af de madvarer der er gode at spise, hvis du ønsker at booste dit immunforsvar er: Fisk og skaldyr, æg, nødder, leverpostej, citrusfrugter, spinat, gulerødder, broccoli, blomkål, jordbær, tomater og rød peberfrugt. Disse indeholder vitaminer som Vitamin A, Vitamin E og Vitamin C, som er gode for kroppen og for immunforsvaret.

Tag kosttilskud med mælkesyrebakterier

Vores tarmsystem og tarmflora har stor indflydelse på vores immunforsvar. Omkring 70-80% af de celler og bakterier, som vores immunsystem består af, findes i tarmene. Vores immunforsvar afhænger derfor i høj grad af, at vi har et velfungerende tarmsystem, og en sund tarmflora bidrager dermed også til, at vores immunforsvar fungerer optimalt.

Hvis du gerne vil booste dit immunforsvar, kan det derfor også være gavnligt at tage mælkesyrebakterier som kosttilskud. Mælkesyrebakterier er de gavnlige bakterier, der findes i vores mave-tarm-system, som bidrager til en sund balance i bakteriefloraen, og som hjælper med at opretholde et godt immunforsvar. VSL er et kosttilskud med mælkesyrebakterier, der tilføjer de gavnlige bakterier til tarmsystemet, og som dermed kan være med til at booste dit immunforsvar. Kosttilskud fra VSL bør dog ikke træde i stedet for en sund kost, men kan fungere som et godt supplement til både en sund kost og regelmæssig motion og træning.

Share.

Leave A Reply