Sådan forebygger du træningsskader

0

 

Mange oplever at få skader i forbindelse med deres træning. Skader, som opstår i forbindelse med træning, skyldes i de fleste tilfælde en overbelastning af kroppen. Du kan overbelaste kroppen, hvis du træner forkert, eller hvis du er for ivrig og starter for hårdt ud. Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du forebygger og undgår træningsskader, så du kan have en god og vellykket træning.

Opvarm musklerne

En god opvarmning er noget af det vigtigste for at undgå skader. Det tager noget tid for kroppen at omstille sig fra at være i hvile til at være fysisk aktiv. Særligt, hvis du laver meget anstrengende træning, er det vigtigt, at du sørger for at varme kroppen godt op først. Brug 10-15 minutter på at varme de store muskelgrupper op, hvor du får pulsen op og samtidig får bevæget alle dine led. Start gerne med en let belastning i et moderat tempo og øg lige så stille intensiteten i din træning. På den måde får du varmet kroppen godt op.

En anden måde, hvorpå du kan varme dine muskler op er ved at bruge en massageolie til massage af musklerne. Weleda har lavet en massageolie, som hedder Arnica Massage Oil, der er ideel til brug inden fysisk aktivitet, men som også med fordel kan bruges efter du har været fysisk aktiv.

Når du bruger denne massageolie fra Weleda til at massere musklerne, øges blodgennemstrømningen i kroppen, hvilket hjælper med at beskytte musklerne, så du ikke får skader. Massageolien kan desuden være med til at gøre musklerne varme og lindre muskeltræthed og stive muskler, så du undgår anspændte muskler efter træning. Olien kan derfor være god at bruge både inden fysisk aktivitet for at opvarme musklerne og efter træning for at afslappe musklerne og modvirke trætte og stive muskler.pige-varmer-op

Sørg for en langsom opstart

Er du ikke vant til at træne, eller skal du i gang med træningen igen efter en længere træningspause er det vigtigt, at du sørger for at starte langsomt op med træningen. Hvis du er for ivrig med din træning og lægger for hårdt ud, er der stor risiko for, at du overbelaster kroppen og får skader. Det tager tid for kroppen at komme op i gear og komme i form. Hvis du derfor ikke er vant til at bevæge din krop på den måde, som du gør under din træning, kan du hurtigt overbelaste kroppen, få smerter og i værste tilfælde få skader.

Du bør derfor begynde lige så stille ved at træne i kort tid eller ved en lav intensitet og gradvist gøre træningen mere krævende, hvis du har holdt pause fra træningen i et stykke tid. Det er vigtigt, at du ikke bare køre på med fuld kraft fra første dag, da en pludselig øget træning kan give skader. Sørg derfor for hverken at træne med for høj intensitet, træne for ofte eller træne for længe efter en træningspause.

Husk at restituere

Restitution er også en vigtig faktor i forhold til at undgå overbelastning af kroppen og skader. Hvis du træner for meget og restituerer for lidt, belaster du kroppen, og det kan give smerter, træningsømhed og i værste tilfælde træningsskader. Restitution handler om at give kroppen den rette mængde hvile. Når du restituerer, får kroppen mulighed for at slappe af og genopbygge sig. Under restitutionen får kroppen desuden mulighed for at lade op og blive stærkere. Du får derfor mere ud af din træning, hvis du sørger for at restituere.

Sørg derfor for at have hviledage, hvor kroppen kan genoplade og samle kræfter til den næste træning og få tilstrækkeligt med søvn, som kan hjælpe din krop med at komme ovenpå igen. Det er dog forskelligt, hvor meget restitution man behøver, og afhænger i høj grad af dit aktivitetsniveau, dine kostvaner og din søvn. Hvis du stadig føler dig træt, har du ikke restitueret nok. En god regel er desuden, at du skal restituere indtil du ikke længere er øm i kroppen efter din træning. Dermed kan du være sikker på, at du ikke overbelaster din krop for meget og får skader.

Share.

Leave A Reply