Sådan slipper du af med appelsinhud

0

 

De fleste kvinder har hørt om cellulite eller appelsinhud, og mange har da endda også mærket på egen krop, hvordan appelsinhuden lige så stille er kommet snigende. Appelsinhud er dog ikke noget der vækker gode associationer – Tværtimod.

Selvom appelsinhud er helt normalt, og omkring 80-90% af alle kvinder oplever at få appelsinhud på et eller andet tidspunkt i deres liv, er størstedelen af kvinder med appelsinhud kede af de små ujævnheder og buler på kroppen. Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du slipper af med den irriterende appelsinhud.

Appelsinhud – hvad er det og hvorfor opstår det

Appelsinhud ses typisk på bagdelen, ved lårene, på hofterne og på den nederste del af maven. Cellulite eller appelsinhud er små fedtdepoter i underhuden, som viser sig som små buler eller ujævnheder i huden – lidt ligesom skrællen på en appelsin. Appelsinhuden opstår ved, at fedtet i huden ophober sig i bindevævets små hulrum, hvilket giver små buler i huden og gør huden ujævn. Bindevævet i kroppen bliver samtidig stivere med alderen, og derfor får mange mere og synligere appelsinhud, når de bliver ældre.

Der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til dannelsen af cellulite. Appelsinhud er blandt andet genetisk betinget, hvilket vil sige, at der er en øget risiko for, at du får appelsinhud, hvis din mor har tendens til appelsinhud. Appelsinhud ses desuden også oftere hos kvinder på grund af, at de producerer mere østrogen i kroppen end mænd, og fordi kvinder ofte har mere fedt på kroppen end mænd. Nogle andre faktorer, som spiller ind, og som kan have en indflydelse på udviklingen af appelsinhud er stress, overvægt, rygning, usund kost, manglende motion, hormonelle forandringer og graviditet.

3 måder til at slippe af med appelsinhud

Livsstilen har dermed en stor indflydelse på, hvorvidt man får appelsinhud, og hvor synlig den er. Hvis du har en sund livsstil, er der altså mindre risiko for, at du får synlig appelsinhud. Er du træt af din appelsinhud, og vil du gerne slippe af med den, er der heldigvis også nogle forskellige ting du kan gøre, som kan være med til at mindske appelsinhuden og gøre den mindre synlig.

En sund kost

Usund kost og overvægt spiller en stor rolle i forhold til oplagring af fedt i huden og dannelsen af appelsinhud. Derimod kan en sund kost i høj grad være med til at forhindre overvægt og ophobning af fedt i huden. Hvis du gerne vil undgå cellulite eller mindske din eksisterende appelsinhud, er det derfor også en god idé at spise sundt og varieret.

Hvis du ikke har lyst til at følge en bestemt diæt, kan det være en mulighed at følge Fødevarestyrelsens 10 officielle kostråd. Hvis du følger disse kostråd, vil du opleve en forbedring i din generelle sundhed og få en normal vægt med mindre fedt, der kan være med til at mindske forekomsten af appelsinhud.

De 10 kostråd er:

  • Spis varieret og ikke for meget og vær fysisk aktiv
  • Spis mange grøntsager og frugt
  • Spis mere fisk
  • Vælg fuldkorn
  • Vælg magert kød og kødpålæg
  • Spis mindre mættet fedt
  • Drik masser af vand
  • Vælg magre mejeriprodukter
  • Spis mindre salt
  • Spis mindre sukker

sund-kost

Motion og træning

Ligesom det er vigtigt at spise sundt og varieret, er det også vigtigt at være fysisk aktiv og dyrke motion for at forbrænde fedt og holde en normal vægt. Både konditions- og styrketræning kan dermed også have en god virkning på appelsinhud.

Konditionstræning er godt til at forbrænde fedt, og mindsker oplagringen af fedt i huden, hvilket giver appelsinhud. Idet konditionstræning er effektivt til at forbrænde fedt, kan det desuden være med til at forhindre og mindske overvægt, som også kan have en indflydelse på dannelsen af appelsinhud.

Styrketræning kan ligeledes være effektivt mod appelsinhud. Når man træner musklerne, bliver musklerne nemlig større og fastere, hvilket kan få huden til at se strammere og mere jævn ud, så bulerne i huden ikke er så synlige. Træning af musklerne kan desuden også være effektivt til at forbrænde fedt og særligt træningsøvelser som squat og lunges kan have en god virkning på appelsinhud.

Hudpleje

Endelig kan nogle former for hudpleje også have en effektiv virkning på appelsinhud. Da appelsinhud giver en dårligere cirkulation og blodtilførsel til huden, kan det være effektivt at bruge behandlingsmetoder, der netop kan være med til at øge cirkulationen. Her kan det være en mulighed at bruge en god bodyscrub, som kan øge cirkulationen og stimulere huden.

Nogle har også rigtig gode erfaringer med tørbørstning. Her bruger man en tør kropsbørste i cirkulære bevægelser på kroppen, som er med til at stimulere cirkulationen. Andre oplever gode resultater ved cupping, som er en speciel behandlingsmetode til appelsinhud. Her bruges en speciel sugekop til at stimulere huden ved at sugekoppen føres hen over huden.

Nogle hudplejemærker laver også hudplejeprodukter specielt til behandling af cellulite eller appelsinhud. Hos mærket Tromborg kan du for eksempel finde en cellulite serum, som stimulerer kollagenproduktionen, reducerer antallet af fedtceller i huden og hjælper med at stramme huden op, så huden bliver mere jævn, glat og spændstig. Dette produkt kan også være en rigtig god mulighed, hvis du døjer med cellulite og gerne vil slippe af med din appelsinhud.

Share.

Leave A Reply