Selvhypnose: Hjælp til selvhjælp

0

 

Selvhypnose kan bruges til at afhjælpe nogle af de problemstillinger, som man går rundt med. Det kan også bruges til at få en positiv tankegang og indre ro. Selvhypnose kan være en stor hjælp for rigtig mange personer, og det kan bruges til rigtig mange problemstillinger.

Nogle behandlere bruger også selvhypnose i forbindelse med en behandling. Her har behandleren eksempelvis indtalt en optagelse specifikt til klienten, som klienten så kan høre derhjemme, når der er behov for det. Dermed får man som klient endnu mere ud af sin behandling – og måske bliver man endnu hurtigere behandlet for sin problemstilling.

Lær selvhypnose

Du kan også selv lære at hjælpe dig selv gennem selvhypnose. Det kræver ikke nogen hypnoseuddannelse at lære selvhypnose – eller at bruge selvhypnose. Den hurtigste måde at komme i gang med selvhypnose er ved at lytte til nogle af de mange optagelser, der findes til selvhypnose. Bedst virker det, hvis det er en optagelse, der er indtalt direkte til dig, men andre (generelle) lydoptagelser kan du også få gavn af.

En hypnoterapeut kan også hjælpe dig i gang, hvis du har behov for lidt opstartshjælp. Vær dog opmærksom på, hvilken hypnoterapeut du vælger. Hypnoterapeut er ikke en beskyttet titel, og derfor kan alle reelt kalde sig for hypnoterapeut. Vælg derfor en hypnoterapeut, du har tillid til, eller som har gennemført nogle anerkendte hypnoseuddannelser.

Du har med stor sandsynlighed allerede oplevet en form for selvhypnose. Selvhypnose sker nemlig spontant – du vil ofte opleve det som om, du falder i staver eller lader tankerne flyde. I denne tilstand oplever du selvhypnose. For at bruge selvhypnose til at behandle nogle af dine problemstillinger, kan du i denne tilstand til at skubbe andre tanker væk og i stedet fokusere på din problemstilling.

Få succes med selvhypnose

Få succes med selvhypnose

For at få succes med selvhypnose, er der nogle ting, der skal gå op i en højere enhed. Hvilke ting, det er, afhænger af, om der er tale om en optagelse, du skal høre, eller om du selv bearbejder din underbevidsthed.

Bruger du en lydoptagelse til selvhypnose, er det først og fremmest vigtigt, at du kan slappe af til lydoptagelsen. Du skal derfor kunne lide stemmen, der taler, lige som du skal kunne lide baggrundsmusikken, hvis der er dette. Kan du ikke lide stemmen eller baggrundsmusikken, er der stor risiko for, at du fokuserer på dette i stedet for dét, der bliver sagt.

Det er også vigtigt, at det, som bliver sagt i lydoptagelsen, er noget, der giver mening for dig, og at det er noget, du er motiveret for. Hvis dit mål er at spise sundere eller at dyrke mere motion, får du ikke succes med selvhypnose, medmindre du er motiveret for at gennemføre disse ændringer.

Vil du selv bearbejde din underbevidsthed, er det vigtigt, at du ikke taler i negationer. Det betyder, at du ikke skal fokusere på, hvad du vil stoppe med, men i stedet fokusere på, hvad du gerne vil. Fokuserer du på, hvad du ikke vil, vil din hjerne automatisk fokusere på det, lige som når du får at vide, at du ikke må kigge et bestemt sted hen; det eneste, du har lyst til, er at kigge derhen.

Derudover er gentagelser vigtigt. Forvent ikke, at du kan skabe den ønskede forandring efter en gang selvhypnose. Din underbevidsthed har behov for gentagelser, hvis det skal blive en vane for dig. Jo flere gentagelser, jo mere normalt bliver det også for din underbevidsthed – og i sidste ende betyder det, at du gør de ønskede ting uden at tænke over det.

Share.

Leave A Reply