Skadet under træning? Få hjælpen bragt direkte til døren

0

 

Det kan ske for alle, at man kommer til skade under træning. Nogle gange kræver det blot et par dage uden træning, før man er ovenpå igen. Andre gange er det mere alvorligt, og man kan få brug for at restituere i flere uger.

I første omgang gælder det om at finde ud af, hvor alvorligt din skade er. Ofte har man en ide om, hvad der er sket, og hvorfor man pludselig får ondt. Kommer smerten i forbindelse med et slag fra eksempelvis en hård tackling i fodbold eller håndbold, kan det være, at det er nok med lidt is på det ramte område. Det vil tage den værste hævelse, samtidig med at kulden kan virke bedøvende i forhold til smerter.

Andre gange kan man være bange for, at der er noget mere alvorligt galt. Det kan eksempelvis være, hvis man har oplevet et vrid i knæ, ankel eller lignende. Ofte vil du også her vide, hvordan ulykken er opstået, men det kan være svært at finde ud af, præcis hvad der er sket inde i leddene.

Få professionelle øjne på sagen

laege skade

Hvis du er i tvivl om, hvor alvorlig din skade er, eller hvad der egentlig er galt, er det altid en god ide at søge professionel hjælp. Hvis et slag, som du ikke tænkte var alvorligt, eksempelvis bliver ved med at gøre ondt, kan det være en rigtig god ide at få nogle andre øjne på det.

Oplever du vrid eller lignende, vil det altid være en god ide at kontakte en læge umiddelbart efter skader er sket. De kan hurtigt vurdere, om det er noget, der skal undersøges nærmere, eller om du skal vente nogle dage, for at se hvordan kroppen reagerer.

Endelig kan det være nødvendigt at ringe efter akut hjælp, hvis der er frygt for deciderede brud, eller hvis skaden er sket på hoved eller nakke. Nakkeskader kan være ganske alvorlige, og derfor skal man heller ikke forsøge at flytte en tilskadekommen, hvis vedkommende har slået nakken. Det kan risikere at gøre skaden endnu værre. Derfor er det vigtigt hurtigt at kontakte hjælp, og følge de anvisninger du får.

Når skaderne skal behandles

Efter en skade kan det kræve en stille opstart, for at komme helt ovenpå igen. Det kan være nødvendigt at få noget ekstra støtte på det ramte område, for at aflaste i en periode. Her kan forskellige støttebånd eller sportstape ofte være vejen frem.

Men er det benene du har slået, kan det være svært at komme ud ad døren og måske også en udfordring at kører bil. Heldigvis kan du få alle disse remedier leveret direkte til adressen, hvis du handler på et online apotek. Her kan du naturligvis også finde alverdens smertestillende medikamenter, hvis smerterne endnu ikke er fortaget.

Her kan du også finde forskellige former for muskelvarmende produkter, som kan være gavnlige, hvis du stadig er lidt øm efter et slag.

Derudover findes der en masse gode råd og vejledning, samtidig med at du altid har mulighed for at kontakte apoteket direkte, hvis du er i tvivl om noget. Alt sammen mens du ligger hjemme i sofaen.

Share.

Leave A Reply