Tips og gode råd til din vintertræning

0

 

Når det er vinter, og det er mørkt og koldt udenfor, kan det være særligt svært at motivere sig selv til at komme ud på den sædvanlige løbetur. Men hvis du gerne vil undgå, at din grundform tager et dyk, kan det være en god idé at holde fast i din træning og holde dig i form igennem vinterperioden.

Vi giver dig tips til, hvordan du bevarer motivationen, når vinterkulden står for døren, og hvordan du bedst træner dig igennem vinteren for at holde formen. Inden vi giver dig gode råd til din vintertræning, skal vi dog først lige slå fast, at bare fordi du ikke løber lige så ofte, som du plejer, betyder det ikke, at du kommer ud af form. Så længe du ikke skærer al din træning fra, men tager en løbetur i høj intensitet indimellem, vil du godt kunne holde din form og bevare din præsentationsevne henover de kolde vintermåneder.

Fortsæt med højintensitetstræning

Det vigtige for at holde formen henover vinteren er, at du sørger for at fortsætte med din højintensitetstræning, og at du laver træning, hvor du får pulsen op. Her kan det derfor være en god idé at lave intervaltræning, eksempelvis ved at benytte 10-20-30 intervalmetoden; 30 sekunder i lavt tempo, 20 sekunder i moderat tempo og 10 sekunders spurt, hvilket får din puls op.

Du kan selvfølgelig også benytte en anden intervaltræning, som passer bedre til dig, så længe du sørger for at få din puls i vejret. Sørg for at du laver løbetræning i høj intensitet mindst én gang om ugen for at holde din kondition og udholdenhed ved lige.

Træn hvor du vil

Vintervejret behøver ikke være et problem, hvis du gerne vil fortsætte din træning udendørs. Tværtimod kan det kolde og mørke vejr give dig nye udfordringer og styrke din udholdenhed. Men hvis du for alt i verden ikke vil træne udendørs i vinterperioden, kan du naturligvis også vælge at tage ned i dit lokale fitnesscenter og træne. Her kan du også lave intervaltræning på et løbebånd eller benytte en anden træningsform som spinning eller cykling, der får din puls op.

glad-loeber

Hold motivationen og træn når du har lyst

Når det kolde og mørke vintervejr kommer snigende, er det meget sandsynligt, at motivationen ikke helt er på samme niveau som normalt. Så selvom du måske plejer at løbe 3, 4 eller 5 gange om ugen, kan det være, at motivationen kun er til en løbetur 2 eller 3 gange om ugen.

Samtidig kan det være, at du måske kun orker at løbe kortere ture end normalt. Husk dog at en kort tur er bedre end ingenting, og det vigtige for at holde motivationen oppe, er at du træner, når du har lyst. Der er ingen der siger, at du skal holde din normale træning, og du kan også sagtens holde din form ved lige med en løbetur 2 gange om ugen.

Hvis du gerne vil fortsætte med at træne 3-4 gange om ugen, som du plejer, kan du eventuelt skifte noget af din løbetræning ud eller supplere din løbetræning med styrketræning. Det giver dig både mere muskelmasse, gavner din sundhed og hjælper på din hurtighed.

Varm op og undgå skader

Træning udendørs i vinterperioden kan være rigtig koldt. Og er kroppen kold, er der større risiko for muskelskader. Det er derfor rigtig vigtigt, at du sørger for at varme godt op, inden din træning. Du kan eventuelt varme op ved stille og roligt at skrue op for intensiteten i din træning i 10-15 minutter eller ved at varme op indenfor, inden du starter træningen ved eksempelvis at løbe op og ned ad trapper.

Efter en hård træning i det kolde vejr, kan du komme ud for at få ømme og overbelastede led og muskler. På et apotek online kan du finde forskellige lotions, der giver en afslappende virkning og varmeomslag, der løsner de ømme og spændte muskler. Hvis du skulle være så uheldig at få skader, kan det også være en god idé at have en førstehjælpskasse og en ispose liggende. Så er du godt forberedt, når du skal i gang med din vintertræning.

Share.

Leave A Reply